Informa't

Facebooktwitterlinkedin

LA 6A EDICIÓ DEL CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA PREMIA 4 PROJECTES QUE APOSTEN PER L’ECONOMIA I LA INNOVACIÓ SOCIAL

21-12-2022
La tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç, Elena Vila, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament de premis del Concurs d’emprenedoria i economia Social i Solidària 2022, promogut per l’Ajuntament

ARQBAG + LA CIRANDA, BIKELOGIC, ADAPTICAL i LA SEMBRA són els 4 projectes guardonats, premiats amb una aportació econòmica de 5.000 € cadascun
El Concurs d’emprenedoria i economia Social i Solidària té una periodicitat bianual i pretén fomentar les idees emprenedores amb impacte social. En el marc de l’Economia Social i Solidària les organitzacions empresarials són més democràtiques, equitatives i respectuoses amb les persones, el medi ambient i el territori.

Entre les 12 candidatures rebudes per aquesta edició s’hi troben activitats tan diverses com l’educació, la comunicació, la logística i moda. El passat mes d’octubre, la Comissió de seguiment i selecció va escollir 8 projectes finalistes, que han optat als premis i han rebut un servei d’assessorament i enfortiment personalitzat de 20 hores en tres àmbits: finances, estratègia comercial, i impacte social o socioambiental, amb la finalitat de completar o consolidar els seus projectes.

Segons Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç: “El concurs d’emprenedoria i economia social i solidària ha esdevingut un referent al municipi. Amb la voluntat de seguir avançant en aquest camí, la nostra aposta per l’economia social i solidària ha de passar per l’escolta de les necessitats de l’ecosistema i la cocreació dels projectes. Ajuntament i economia social, anem plegats”.

El consistori manté el seu compromís amb l’Economia Social i Solidària amb l’execució del Pla Director d’Economia Social i Solidària per als anys 2022-2024, i una reformulació del Concurs d’emprenedoria i Economia Social i Solidària de cara a noves edicions.

Projectes premiats

 • ARQBAG + LA CIRANDA: Projecte que planteja la millora dels espais oblidats dels centres educatius, els lavabos, des d’una perspectiva ecofeminista i interseccional, fent servir la participació, la coeducació i la sostenibilitat com a eixos vertebradors.
 • BIKELOGIC: Cooperativa de treball especialitzada en mobilitat i logística urbana a Sant Cugat del Vallès. Ofereix servei de missatgeria/logística, venda i lloguer de bicicletes de càrrega i remolcs i consultoria i acompanyament a empreses, organitzacions i entitats públiques/privades en l’àmbit de la mobilitat alternativa.
 • ADAPTICAL: Projecte que vol aplicar la intel·ligència artificial a l’educació per poder personalitzar-la a les necessitats de cada projecte.
 • LA SEMBRA: Agència de comunicació amb mirada social: ofereixen assessoria, acompanyament i formació en comunicació. Intenten aportar una metodologia i valor social a les organitzacions.


 • Projectes finalistes

 • RRR: Projecte de venda de productes d’higiene corporal biodegradables i amb envasos retornables. A més, en el procés productiu intervenen persones amb diversitat funcional, afavorint així a la seva inclusió social.
 • AFA VALLÈS OCCIDENTAL: Rems – Reforç, estimulació de la memòria i salut. El programa va dirigit a persones que presenten primer símptomes de deteriorament cognitiu i està dissenyat per estimular la singularitat de cadascú alhora que comparteixen treball amb altres participants fomentant les relacions socials, també com a font d’estimulació. HÖSEG: Marca de roba col·laborativa i sostenible de la categoria outdoor que dissenya i comercialitza peces al Perú. Volen expandir i internacionalitzar el negoci cap als Estats Units i Europa.
 • FUNDACIÓ VINNE: Projecte que té l’objectiu de donar visibilitat i suport a les entitats socials perquè siguin més autònomes, tinguin més impacte social i arribin a més persones. Per això han creat una plataforma on han aglutinat entitats socials que ofereixen serveis i productes òptims per cobrir les diferents necessitats de l’empresa, amb la finalitat de facilitar la recerca i l’elecció de l’entitat en funció de la seva necessitat.
 • Noticies relacionades

  Collserola Elabora
  MATINAL DE LA REEMPRESA DEL VALLÈS OCCIDENTAL: UN MATÍ PER VENDRE O COMPRAR LA TEVA EMPRESA
  APLICACIONS EMPRESARIALS DE LA TECNOLOGIA BLOCKCHAIN
  PREMIS A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL METROPOLITANA 2023