Informa't

Facebooktwitterlinkedin

Excelencia-Tech, empresa localitzada a BeBusiness Vita, fabrica peces en 3D per convertir una mascareta de busseig en un dispositiu mèdic per lluitar contra el Covid-19

7-04-2020
Excelencia-Tech, en col·laboració amb el FabLab i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, ha començat a fabricar en 3D unes peces que permeten utilitzar una mascareta de busseig en un dispositiu de respiració personal CPAP (pressió positiva contínua a les vies respiratòries). Aquestes peces ja s’estan provant a l’Hospital Clínic.
L’empresa especialitzada en impressió 3D Excelencia-Tech en col·laboració amb el FabLab Sant Cugat i amb el fabricant italià 3NTR ha començat a fabricar amb una impressora 3D unes peces dissenyades per l’Hospital Parc Taulí per tal de convertir una mascareta de busseig en un dispositiu de respiració personal CPAP (pressió positiva contínua a les vies respiratòries). Vídeo: Validació clínica de màscara Duke de Cressi per al seu ús com a sistema CPAP, Corporació Sanitària Parc Taulí.

Els experts de l’hospital Parc Taulí han indicat que es preveu augment de la necessitat de dispositius CPAP en tots els hospitals, a causa de l’alta previsió de pacients que requeriran sistemes de respiració no invasius en el pic de l’epidèmia.

Tot i que Excelencia-Tech és una empresa de recent creació, s’ha afanyat a importar d’Itàlia una impressora industrial 3NTR A2v4 amb l’objectiu de poder ajudar a lluitar contra la pandèmia. La tecnologia 3D de 3NTR permet treballar amb materials de grau mèdic com el ABS-HD que està certificat com a Classe VI segons USP.

Les primeres vàlvules fabricades per Excelencia-Tech s’han fet arribar a l’Hospital Clínic de Barcelona per tal de que el seu servei de Pneumologia en pugui verificar el correcte funcionament.

El CEO de Excelencia-Tech, Sr. Ronen Zioni, ha declarat que “Tant de bo la màquina entri en producció el més aviat possible i comenci a afegir valor durant la crisi actual, que sembla que millora, però encara està lluny de superar-se."

Esperem que els esforços donin els fruits esperats!

Noticies relacionades

Enchainte, StartUp tecnològica resident al BeBusiness, una de les sis empreses catalanes participants a la propera edició del Blockchain Convention a Barcelona
En marxa el programa enfortim el teu negoci
L’Ajuntament convoca ajuts directes destinats a persones autònomes, comerços i microempreses afectats per la crisi de la COVID-19
Coneixes els diferents serveis per a empreses que hem posat en marxa per afrontar la situació actual i de postconfinament?