Informa't

Facebooktwitterlinkedin

Excelencia-Tech, empresa localitzada a BeBusiness Vita, fabrica peces en 3D per convertir una mascareta de busseig en un dispositiu mèdic per lluitar contra el Covid-19

7-04-2020
Excelencia-Tech, en col·laboració amb el FabLab i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, ha començat a fabricar en 3D unes peces que permeten utilitzar una mascareta de busseig en un dispositiu de respiració personal CPAP (pressió positiva contínua a les vies respiratòries). Aquestes peces ja s’estan provant a l’Hospital Clínic.
L’empresa especialitzada en impressió 3D Excelencia-Tech en col·laboració amb el FabLab Sant Cugat i amb el fabricant italià 3NTR ha començat a fabricar amb una impressora 3D unes peces dissenyades per l’Hospital Parc Taulí per tal de convertir una mascareta de busseig en un dispositiu de respiració personal CPAP (pressió positiva contínua a les vies respiratòries). Vídeo: Validació clínica de màscara Duke de Cressi per al seu ús com a sistema CPAP, Corporació Sanitària Parc Taulí.

Els experts de l’hospital Parc Taulí han indicat que es preveu augment de la necessitat de dispositius CPAP en tots els hospitals, a causa de l’alta previsió de pacients que requeriran sistemes de respiració no invasius en el pic de l’epidèmia.

Tot i que Excelencia-Tech és una empresa de recent creació, s’ha afanyat a importar d’Itàlia una impressora industrial 3NTR A2v4 amb l’objectiu de poder ajudar a lluitar contra la pandèmia. La tecnologia 3D de 3NTR permet treballar amb materials de grau mèdic com el ABS-HD que està certificat com a Classe VI segons USP.

Les primeres vàlvules fabricades per Excelencia-Tech s’han fet arribar a l’Hospital Clínic de Barcelona per tal de que el seu servei de Pneumologia en pugui verificar el correcte funcionament.

El CEO de Excelencia-Tech, Sr. Ronen Zioni, ha declarat que “Tant de bo la màquina entri en producció el més aviat possible i comenci a afegir valor durant la crisi actual, que sembla que millora, però encara està lluny de superar-se."

Esperem que els esforços donin els fruits esperats!

Noticies relacionades

NOUS AJUTS ALS ESTABLIMENTS DE SANT CUGAT AFECTATS PER LA COVID-19
L’AJUNTAMENT DESTINA UN MILIÓ D’EUROS PER DONAR SUPORT AL TEIXIT EMPRESARIAL DE SANT CUGAT
TRES STARTUPS D’ÈXIT EXPLIQUEN LA SEVA EXPERIÈNCIA ALS PARTICIPANTS DEL PROGRAMA ‘EXPLORER. JOVES AMB SOLUCIONS’
Enchainte, StartUp tecnològica resident al BeBusiness, una de les sis empreses catalanes participants a la propera edició del Blockchain Convention a Barcelona