Informa't

Facebooktwitterlinkedin

TRES STARTUPS D’ÈXIT EXPLIQUEN LA SEVA EXPERIÈNCIA ALS PARTICIPANTS DEL PROGRAMA ‘EXPLORER. JOVES AMB SOLUCIONS’

24-03-2021
Els joves ponents de la taula rodona van ser Massimo Angelini, cofundador de l'empresa ORPHE-US, Jordi Merlo, fundador de l’empresa Social Fruits, i Ramon Mañas, fundador de l’empresa Travel Sax.
L’Ajuntament de Sant Cugat i Cerdanyola i el Parc de Recerca van organitzar una taula rodona amb tres casos d’èxit d’edicions anteriors del programa Explorer per tal de donar a conèixer la seva experiència entre els joves que actualment participen.

Massimo Angelini ha desenvolupat el primer sistema d'intel·ligència artificial d'apoderament d'edificis que permet la seva autogestió, optimitza la seva operativa i cerca eliminar per complet la seva petjada de carboni, facilitant tant la gestió responsable de l'edifici, com el seu manteniment, confort i satisfacció de les persones usuàries.

Jordi Merlo fundador de l'empresa Social Fruits es dedica a la venda de snacks 100% naturals de fruita deshidratada. L’empresa col·labora amb ONGs de tot el país i vol reduir el malbaratament d'aliments i fomentar la inclusió social.

Ramon Mañas fundador de l'empresa Travel Sax i ha creat el saxo electrònic més petit i lleuger del món que imita el disseny i la posició de les tecles d'un saxo.

Transmissió de l'experiència
Els joves promotors van explicar quina havia estat la seva experiència i els aprenentatges obtinguts durant el procés de donar forma a la seva idea de negoci, la validació en el mercat, el finançament fins la creació i funcionament de l'empresa. La xerrada va ser motivadora i engrescadora per als alumnes del programa, que van mostrar interès en informar-se sobre la fase inicial del projecte i en el finançament.

Dels principals consells que van donar els joves promotors, Massimo Angelini d'ORPH-EUS destacava la importància de demostrar que hi ha demanda, tenir capacitat de generar clients i ser capaç de controlar el pla operatiu, per convèncer a inversors i obtenir finançament. Ramón Mañas de Travel Saxo va destacar que la millor manera de finançar un projecte és a través dels teus propis clients referint-se a les plataformes de crowdfunding ,la importància de demostrar que hi ha una demanda i sobretot validar ràpidament el producte o servei al menor cost possible. I Jordi Merlo de Social Fruit, destacava la importància de tenir un bon equip i afegia que les errades són una bona font d'aprenentatge.

Tots tres també van aconsellar als actuals alumnes que aprofitin el màxim el programa Explorer per aprendre i sobretot que s'ho passin bé.

Noticies relacionades

APLICACIONS EMPRESARIALS DE LA TECNOLOGIA BLOCKCHAIN
PREMIS A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL METROPOLITANA 2023
LA 6A EDICIÓ DEL CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA PREMIA 4 PROJECTES QUE APOSTEN PER L’ECONOMIA I LA INNOVACIÓ SOCIAL
ENGEGA UN ESPAI D’INNOVACIÓ DINS LA TEVA EMPRESA