Informa't

Facebooktwitterlinkedin

Ja es coneixen els projectes guanyadors del V Concurs d’emprenedoria i economia social

23-12-2020
La V edició del Concurs d’emprenedoria i economia social premia a 4 projectes del municipi que aposten per l’economia i la innovació social.

La Ciranda; Paqueteria Sostenible Moragas; Assenur i VRPharma són els 4 projectes guanyadors, premiats amb una dotació econòmica de 5.000 euros
Aquest migdia s’ha fet entrega dels premis als guanyadors del Concurs d’emprenedoria i economia social 2020 promogut per l’Ajuntament de Sant Cugat. La Ciranda; Paqueteria Sostenible Moragas; Assenur i VRPharma són els quatre projectes guardonats que rebran diversos ajuts i beneficis, entre les quals destaca una aportació econòmica de 5.000 € per a cadascun d’ells.

El Concurs d’emprenedoria i economia social, que té una periodicitat bianual, ha esdevingut un referent al municipi que fomenta idees emprenedores amb impacte social. En el marc de l’Economia Social s’engloben organitzacions empresarials més democràtiques, equitatives i respectuoses amb les persones, el medi ambient i el territori.

Entre les 17 candidatures rebudes per aquesta edició s’hi troben activitats tan diverses com l’atenció a les persones, la cultura, la biomedicina o la logística. El passat mes d’octubre la Comissió de seguiment i selecció va escollir entre tots a 8 projectes com a finalistes del Concurs, que han optat als premis i han rebut un servei d’assessorament i enfortiment personalitzat de 20 hores, que tenia la finalitat de completar o consolidar els seus projectes.

El consistori manté el seu compromís amb l’Economia Social amb l’elaboració d’un nou Pla Director d’Economia Social per als anys 2021-2023, i una nova edició del Concurs d’emprenedoria i economia social per a l’any 2022.

Projectes premiats

La Ciranda: format per la Júlia Sánchez Andreo, la Montserrat Catalán Morera, la Verónica Ramilo i la Nataixa Fabregat Rossell. Ofereix acompanyament a dones, escoles i famílies en els processos de creixement, sobre sexualitat i afectes. El projecte, que ja porta uns anys en funcionament, està en procés de transformació sota la figura jurídica de cooperativa.

Repartiment de paqueteria sostenible Moragas: format per Maria Cristina Monteagudo Valdez, Núria Treserras Ribó, Ismael Guzman García i Berna Ferrero Prieto. Servei d’entrega de paqueteria domiciliària d’última milla de forma sostenible amb la integració laboral de col·lectius vulnerables.

Assenur: format per Núria Árboles Miralles i Anna Árboles Miralles. Corredoria d’assegurances que pretén esdevenir la primera Corredoria d’assegurances Socialment Responsable del municipi.

VRPharma: format per Mireia Cigarrán Mensa, Allan Chung, Maite Garolera Freixa i María del Pilar Villalobos Arévalo. Projecte que desenvolupa una solució de Realitat Virtual per a ús hospitalari amb l’objectiu de millorar l’experiència i benestar emocional dels pacients.

Projectes finalistes

Whitehole Innovation: format per Alan Fusté Rodríguez, Dyhagho Pedro Briceño Pizarro i Xavier Velasco Llauradó. In projecte en l’àmbit educatiu que ajuda a millorar el rendiment acadèmic, detecta el risc d’abandonament dels estudis i propicia la inserció laboral dels joves.

Biohacking CAT: format per Álvaro Jansa Mas, Matthieu Laverne i Andrea Sánchez-Montañés Quintana. Un projecte per al disseny i la producció de pròtesis mioelectròniques personalitzades, principalment de les extremitats superiors, a un preu més assequible gràcies a la impressió 3D.

Clorawfila Real Food: format per Isabelle Anne Jadoulle, Lluís Ribas Busquets i Albert Marti. Un projecte basat en la dieta crudivegana per a la realització de les seves elaboracions i per facilitar la formació i conscienciació social cap a l’alimentació saludable.

Mengem amb sentit: format per Alice Dessaint, Belén Menchon Orduna i María Teresa Escobar Garcia. Un projecte que aposta per facilitar l’accés i sensibilitzar a les famílies cap a una alimentació saludable i sostenible gràcies als kits de receptes i tots els ingredients mesurats.

Noticies relacionades

APLICACIONS EMPRESARIALS DE LA TECNOLOGIA BLOCKCHAIN
PREMIS A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL METROPOLITANA 2023
LA 6A EDICIÓ DEL CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA PREMIA 4 PROJECTES QUE APOSTEN PER L’ECONOMIA I LA INNOVACIÓ SOCIAL
ENGEGA UN ESPAI D’INNOVACIÓ DINS LA TEVA EMPRESA