Informa't

Facebooktwitterlinkedin

Mitiga Solutions, participant de l’Empenta, crea un software de predicció de l’afectació de rutes aèries per cendra volcànica

27-07-2018
Mitiga Solutions és una de les 10 empreses seleccionades que estan participant a la setena edició de l’Empenta, programa d’acceleració de 6 mesos de durada, totalment gratuït, finançat per Acció i l’Ajuntament de Sant Cugat i organitzat per ESADECreapolis.
Un dels riscos que afronten les aerolínies en la programació dels seus vols són les restes de cendra ocasionades per les erupcions volcàniques. Aquestes restes, que s’enlairen a alçades de 10 a 15 quilòmetres, esdevenen un risc per als avions que hagin de transitar per aquell espai.

Per donar resposta a aquesta situació, el software creat per Mitiga Solutions permet conèixer amb una antelació de 24 a 48 hores la previsió d’aquest fenomen. D’aquesta forma, les aerolínies poden anticipar-se i saber si les seves rutes es veuran afectades per la cendra en suspensió, així com avaluar els canvis necessaris per eliminar el risc.

A més de la informació predictiva proporcionada a les aerolínies, Mitiga Solutions també dóna servei als fabricants de motors, ja que una de les causes que redueix la vida útil de les turbines és la cendra volcànica. El software permet informar-los de l’afectació d’aquest fenomen natural a les seves turbines, en funció de les rutes que s’hagin realitzat, podent així penalitzar a les aerolínies que facin un mal ús.

Mitiga Solutions és una spin off del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC) creada a partir del doctorat d’Alex Martí i d’una línia d’investigació del centre. És una de les 10 empreses que estan participant a la setena edició de l’Empenta, programa d’acceleració de 6 mesos de durada, totalment gratuït, finançat per Acció i l’Ajuntament de Sant Cugat i organitzat per ESADECreapolis. El programa, orientat a empreses de base tecnològica, amb prototip finalitzat o en desenvolupament i amb necessitats de finançament a curt o mig termini, va iniciar-se el passat mes de febrer.

Pots trobar més informació del programa Empenta i de Mitiga Solutions a:

Noticies relacionades

APLICACIONS EMPRESARIALS DE LA TECNOLOGIA BLOCKCHAIN
PREMIS A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL METROPOLITANA 2023
CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA 2022
NOU PROGRAMA DE MENTORING I COACHING PER A EMPRESES DE RECENT CREACIÓ DE SANT CUGAT