Informa't

Facebooktwitterlinkedin

PROGRAMA EXPLORER: 44 JOVES BUSQUEN SOLUCIONS ALS REPTES DELS ODS

19-01-2021
44 joves inicien el programa d’emprenedoria Explorer “Joves amb solucions” impulsat pels Ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB.

Els 27 projectes emprenedors seleccionats contribuiran a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, com l’acció pel clima, la igualtat de gènere o la producció i el consum responsables
Aquesta tarda ha tingut lloc la inauguració, en format virtual, del Programa Explorer “Joves amb solucions” per donar el tret de sortida a la iniciativa d’impuls i suport a l’emprenedoria que promouen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat, juntament amb el Parc de Recerca UAB (PRUAB). L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón; la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica de Cerdanyola, Carme Arche; la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica de Sant Cugat, Elena Vila; i la directora del Parc de Recerca UAB, Rosa María Sebastián, i el director Territorial d’Institucions de Catalunya del Banc Santander, José María Martínez.

Per aquesta edició del programa s’han seleccionat 44 joves, d’entre 18 i 31 anys, i 27 projectes d’emprenedoria. Durant 12 setmanes, els joves desenvoluparan habilitats emprenedores i assistiran a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor que els aportarà la seva experiència i assessorament. El programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d’innovació contínua i aprenentatge validat.

Un programa alineat amb els objectius europeus de desenvolupament sostenible, L’Explorer també oferirà als participants les eines necessàries perquè siguin capaços de desenvolupar solucions sòlides i viables enfocades a resoldre els problemes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, fixats per les Nacions Unides: fi de la pobresa, educació de qualitat, igualtat de gènere, energia assequible i no contaminant, treball decent i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, entre d’altres.

Premis i continuïtat dels projectes
El projecte més ben valorat del programa participarà aquest estiu en un esdeveniment internacional, l’European Innovation Academy, que se celebrarà a Lisboa.

Aquesta iniciativa d’impuls al talent jove està promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i dirigida pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Noticies relacionades

APLICACIONS EMPRESARIALS DE LA TECNOLOGIA BLOCKCHAIN
PREMIS A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL METROPOLITANA 2023
LA 6A EDICIÓ DEL CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA PREMIA 4 PROJECTES QUE APOSTEN PER L’ECONOMIA I LA INNOVACIÓ SOCIAL
ENGEGA UN ESPAI D’INNOVACIÓ DINS LA TEVA EMPRESA