Informa't

Facebooktwitterlinkedin

Travel Sax, impulsat per Ramon Mañas, escollit millor projecte del Centre Explorer Sant Cugat PRUAB

15-06-2018
La startup de saxo electrònic Travel Sax, impulsada per Ramon Mañas, ha estat escollida com la millor idea del centre Explorer Sant Cugat PRUAB i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley junt als altres 52 millors joves emprenedors de la VIII edició de Santander Explorer, el programa d’emprenedoria que promou Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació Sant Cugat Actiu i el Parc de Recerca UAB.
Primer Premi
El jurat ha seleccionat el projecte de Ramon Mañas com el millor del centre Explorer Sant Cugat PRUAB, espai en el qual, des de fa cinc mesos 20 estudiants han rebut formació, assessorament i mentoring per al desenvolupament dels seus models de negoci. Travel Sax pretén desenvolupar un dispositiu que resol la necessitat dels saxofonistes de poder assajar sense provocar cap molèstia, gràcies a la possibilitat d’un dispositiu electrònic de mida reduïda.

Segon Premi
Respmeter, per la seva banda, és el projecte nascut dins de la start-up de base tecnològica FutureSiSens SL, especialitzada en el desenvolupament de sensors termoelèctrics d’alta sensibilitat. Ivan Alvarez, des de Respmeter es pretén monitoritzar la respiració d’un esportista fora de condicions hospitalàries.

Tercer Premi
El projecte de Boreen gira entorn el disseny, la producció i la comercialització d’un producte de decoració i regal de gama alta basada en plantes d’aire importades de Sud i Centre Amèrica.

Boreen, creat per Helena Codonyers i Kevin Yufe, ha merescut també la selecció com a finalista per al premi Explorer Dona Emprenedora, que patrocina la Fundació EY i que optarà a 20.000 euros i accés al programa d’acceleració ATENEA, mentre que Respmeter, segon premi de Explorer Sant Cugat PRUAB, ha estat finalista en la categoria Explorer d’innovació tecnològica disruptiva que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part dels professionals d’Indraventures.

En el transcurs de l’acte de lliurament de premis a Sant Cugat, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Govern Obert i Innovació, Joana Barbany, ha fet èmfasi en la transversalitat del projecte Explorer, la consolidació de projectes amb presència de dones emprenedores i el treball realitzat per aconseguir que algun d’aquests projectes arreli en el nostre territori. En aquest sentit, s’ha agraït la col·laboració d’Esadecreapolis/Rambla d’Innovació/FabLab, i el Library Living Lab de Volpelleres que van oferir sessions als joves participants.

Oportunitats a Silicon Valley
L’objectiu de l’experiència que ofereix Santander Explorer als guanyadors de cada un dels 52 centres que té el programa és inspirar i potenciar els joves emprenedors per accelerar el desenvolupament de les seves startups, proporcionant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la cerca de finançament.

El viatge d’una setmana inclou visites a empreses com Google, LinkedIn o Facebook i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford. A més, els 52 explorers guanyadors visitaran el Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banco Santander, ICEX i Red.es-, l’objectiu del qual és facilitar la implantació de PIMES de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

Quan tornin, els 52 joves assistiran a la Ciudad Grupo Santander de Boadilla del Monte on un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionaran els guanyadors nacionals de Santander Explorer 2018. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per a què puguin accelerar els seus projectes.

Santander Explorer promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees innovadores en tot el territori. En les seves set edicions anteriors s’han creat més de 500 empreses i s’han potenciat els projectes de més de 3.500 emprenedors.

Sobre Santander Universidades i CISE
Banco Santander és l’empresa que més inverteix en suport a l’educació en el món (Informe Varkey/UNESCO-Fortune 500) a través de Santander Universidades, que manté1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions de 21 països i promou el desenvolupament de més de 3.500 projectes acadèmics a l’any.

CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento) és un centre que fomenta l’esperit emprenedor i impulsa la generació de startups en tot el país i, amb el suport de Banco Santander, la Universidad de Cantabria i el Govern de Cantabria, comparteix el compromís de treballar pel progrés de la societat i de les persones basat en el coneixement.

Pots trobar més informació a:

explorerbyx.org

Noticies relacionades

APLICACIONS EMPRESARIALS DE LA TECNOLOGIA BLOCKCHAIN
PREMIS A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL METROPOLITANA 2023
LA 6A EDICIÓ DEL CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA PREMIA 4 PROJECTES QUE APOSTEN PER L’ECONOMIA I LA INNOVACIÓ SOCIAL
PREMIS EINES