Informa't

Facebooktwitterlinkedin

XDESC sessió en línea dimarts 4 de Maig: Com gravar vídeos que t’ajudin a enamorar als teus clients

28-04-2020
Les emprenedores ens sentim obligades a posar en marxa "tot el que faci falta" per tirar els nostres negocis endavant, per donar-los a conèixer, per vendre més ...

Però no sempre ens sentim còmodes fent "tot el que cal".
Una de les incomoditats que més es repeteixen entre les emprenedores amb les quals treballo és que se senten pressionades a crear contingut de vídeo o directes perquè tenen més abast, arriben a més gent, és el que fa tothom, tots et diuen que ho has de fer ... Però la veritat és que: o et fa vergonya posar-te davant de la càmera o quan ho fas no sents que representa la imatge que vols transmetre, o t'excuses en què: com no tens un equip professional ... Doncs prefereixes no fer-ho ...

Sigui com sigui, el vídeo s'ha convertit en una de les formes de comunicar més eficaços en els últims temps, i vull compartir amb tu alguns trucs súper senzills perquè puguis gravar vídeos amb els quals et sentis còmoda i des d'una imatge professional i desitjable de la teva empresa.

Lucía Horvilleur és experta en estratègia i màrqueting. Des de fa més de set anys treballa de la mà d'emprenedors i Soloemprendedores i els ajuda a treure el màxim partit als seus recursos reals (personals i d'empresa) perquè tracin el pla i aconsegueixin tenir la vida i l'empresa que somien.

És molt fàcil participar! Només cal que et registris i t'enviarem el dia abans via INSCRIBIRME el link per entrar a la sala virtual de Zoom.
Data límit d'inscripció: dilluns 20 d'abril a les 19:00 h

Inscriu-te Aquí
Les sòcies podran accedir gratuïtament i les no sòcies amb un donatiu de 5 €

Més informació: Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat

Ara, enlloc com a casa.

Noticies relacionades

CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA 2022
NOU PROGRAMA DE MENTORING I COACHING PER A EMPRESES DE RECENT CREACIÓ DE SANT CUGAT
ASSETJAMENT SEXUAL A LA FEINA: “JA TENIM EL PROTOCOL, I ARA QUÈ?”
SETMANA DE PORTES OBERTES ALS ESPAIS DE COWORKING