Progames d'Emprenedoria

Facebooktwitterlinkedin

CONCURS D’EMPRENEDORIA I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

El Concurs d’emprenedoria i economia social de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha esdevingut un referent al municipi que fomenta idees emprenedores amb impacte social.

És una iniciativa que te l’objectiu d’identificar i donar suport a propostes d’emprenedoria sota el format de l’Economia Social, i premiar aquelles que resultin més innovadores i amb major impacte social o socioambiental.

L’acció promou la creació de noves organitzacions de l’Economia Social o de noves línies d’actuació de projectes ja consolidats, propiciant el seu enfortiment. Amb periodicitat bianual, va néixer l’any 2013, i des de llavors ha esdevingut una eina referent al municipi per acompanyar idees emprenedores i amb impacte social en el marc de l’Economia Social, on s’engloben organitzacions empresarials més democràtiques, equitatives i respectuoses amb les persones, el medi ambient i el territori.

Orientat a
- Projectes d'emprenedoria sota el format de l'economia social i circular

Programa
- Formació, suport i mentoratge gratuït
- Introducció en l’ecosistema de coneixement, innovació i empresa de la ciutat
- Acompanyament en la creació i consolidació dels projectes

Premis i continuïtat dels projectes
- Econòmic, que en les anteriors edicions ha estat de 5.000 € per al projecte més ben valorat.
- Recursos i serveis per a la seva consolidació.

S'hi poden presentar tots els projectes que considerin que tenen impacte social al municipi, i una Comissió de selecció i seguiment, formada per representants de diferents agents socioeconòmics del territori, s’encarrega de seleccionar els projectes finalistes del Concurs. Cadascun dels projectes seleccionats rep un servei d’assessorament amb la voluntat de capacitar-los per a que es facin realitat o bé per consolidar-los. Finalment, la mateixa Comissió és l’encarregada de decidir quins són els projectes guanyadors de cada edició.

M'interessa!

Luami Associació, Arqbag Cooperativa, ADN Institut i la Florestina han estat les iniciatives premiades al 4t Concurs d’Emprenedoria i Economia Social impulsat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.