Progames d'Emprenedoria

Facebooktwitterlinkedin

Explorer

Programa promogut pel Banco de Santander, i desenvolupat per l’Ajuntament amb la Fundació Sant Cugat Actiu i el Parc de Recerca de la UAB, ofereix formació, suport i mentoratge gratuït a projectes de base tecnològica liderats per joves d’entre 18 i 31 anys.

Durant sis mesos, de gener a juny, els projectes desenvolupen idees de forma conjunta i reben assessorament personalitzat i formació de la mà de mentors i experts en innovació i models de negoci amb sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives.

El Programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat. A Sant Cugat a més se’ls ofereix la introducció en l’ecosistema de coneixement, innovació i empresa de la ciutat i l’ús de l’espai de coworking del Centre d’emprenedoria de Ca n'Ametller per desenvolupar els seus projectes.

En finalitzar la formació i la fase d’ideació, el projecte més ben valorat viatja a Silicon Valley, al costat de 50 emprenedors i emprenedores més de tot l’estat espanyol. Allà tenen l'oportunitat d'introduir-se en el mercat gràcies a classes magistrals en empreses tecnològiques punteres, a l'assessorament en internacionalització i al contacte amb inversors. A més, els tres millors projectes de l’estat reben 30.000, 20.000 i 10.000 euros per accelerar el seu desenvolupament. Gràcies a la col·laboració amb la Fundació EY, Explorer compta també amb el premi Woman Explorer Award que ofereix 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora i el premi d'innovació Disruptive Technology Explorer Award -impulsat per Indra-, que brinda 3.000 euros i assessorament per part d'experts d’Indraventures al projecte de negoci més innovador.

El programa Explorer forma part de la comunitat global Santander X i representa l'evolució de Santander YUZZ, una iniciativa que en les seves passades vuit edicions ha potenciat les idees de més de 4.200 joves i ha generat centenars d'empreses.

Aplicacions tancades

Orientat a
- Projectes de base tecnològica liderats per joves d’entre 18 i 31 anys

Programa
- Formació, suport i mentoratge gratuït incorporant la metodologia Lean Startup
- Introducció en l’ecosistema de coneixement, innovació i empresa de la ciutat
- Espai de coworking al Centre d’emprenedoria de Ca n'Ametller

Premis
- Viatge a Sillicon Valley per al projecte millor valorat del programa a Sant Cugat
- Premis de 30.000, 20.000 i 10.000 euros als 3 millors projectes de l’estat espanyol
- Premi estatal “Woman Explorer Award”, dotat amb 20.000 euros
- Premi estatal “Disruptive Technology Explorer”, dotat amb 3.000 euros

Pots trobar més informació del programa Explorer a: